Turism Local

Pensiuni, Locuri de cazare

În arealul comunei Sarichioi se practică turismul ştiinţific, turism de agrement, precum excursii zilnice atractive pe lac sau pe canale, cu vasele ce deservesc pescarii sau cu bărci cu motor. Alte alternative sunt pescuitul şi observarea păsărilor. În acest scop a fost construit în localitatea Enisala un centru ornitologic de cercetare al unor specii de păsări. De asemenea, pe Lacul Razim se pot face plimbări cu caiacele de către cei care vor să se deplaseze pe distanţe de 20 km. Insula Popina – rezervație ornitologică din 1963, este o atracție deosebită pentru cei interesați de studiul păsărilor. O altă formă de turism este cel cinegetic, în perioadele în care nu este închis sezonul, în această zonă predominând raţe si gâşte sălbatice.

Pensiunea „Poarta apelor” din Sarichioi

În satul Sarichioi funcţionează începând cu luna martie 2006, pensiunile turistice de 3 margarete, numite Poarta Apelor, Casa de vacanță LA CUPRIC și pensiunea Colț de Rai Sarichioi, toate amplasate pe malul L.Razim si alte două pensiuni turistice situate in centru; Rasvet Sarichioi și Rustic SarichioiCapacitatea de cazare a ultimelor pensiuni este de câte 4 camere, fiind cotate la patru margarete realizate prin proiecte europene de promovare a turismului local.

La Enisala există un complex turistic; Safari Village și Casa de Vacanță Nea Lică, construite după specificul locului. Predomină culorile albastru, alb şi roşu şi respectă chiar şi motivele decorative (capete de cai) având acoperişul din stuf, „bătut nemţeşte”. Complexul este destinat practicării de safari şi funcţionază cu circuit închis.

În localitatea Sabangia într-un cadru natural mirific se află centrul turistic Royal Delta Sabangia iar la Zebil Restaurantul La Tauc.

 

Prin utilizarea acestui site va exprimati acordul cu privire la politica noastra de cookie-uri.